Andy Murray heeft zondag voor de eerste keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi van Peking op zijn naam geschreven. 

De Britse nummer twee van de wereld was in de finale in twee sets te sterk voor de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-4 en 7-6 (2).

De mondiale nummer twintig werd direct in de eerste set op eigen service gebroken, waarna Murray niet meer werd teruggebroken en de set pakte.

Bij 5-5 in de tweede set wist Dimitrov op een cruciaal moment in de wedstrijd toe te slaan en Murray te breken. De nummer één van de plaatsingslijst sloeg direct terug en in de beslissende tiebreak stelde de wisselvallig spelende Murray zijn titel veilig.

De 29-jarige Murray won voor de veertigste keer in zijn carrière een ATP-toernooi en behaalde in China zijn vijfde toernooizege van het seizoen.

Eerder dit jaar won Murray al het ATP-toernooi van Rome, zegevierde hij op Queen's, was hij de sterkste op Wimbledon en prolongeerde hij in Rio de Janeiro zijn olympische titel.

Radwanska

Bij de vrouwen ging Agnieszka Radwanska zondag met de eindzege aan de haal. De mondiale nummer drie rekende in twee sets af met de Britse Johanna Konta: 6-4 en 6-2.

De 27-jarige Poolse boekte in Peking haar twintigste toernooizege op WTA-niveau. Eerder dit jaar zegevierde ze in Shenzhen en New Haven.

Konta, de nummer veertien van de wereld, kon niets beginnen tegen de rake slagen van Radwanska. De Britse werd direct in de eerste set gebroken en kon niet meer terugkomen.

In de tweede set nam Radwanska opnieuw de leiding en stond die niet meer af. In de laatste game maakte Konta het haar opponente nog even moeilijk, maar uiteindelijk bezorgde Radwanska zichzelf met een rake klap de eindzege.

Radwanska en Konta stonden pas een keer eerder tegenover elkaar. In de derde ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati dit jaar versloeg de Poolse Konta ook al.

De 25-jarige Konta heeft één WTA-titel op zak, eerder dit jaar behaald in Stanford. Dankzij haar prestaties in Peking maakt de Britse komende week haar debuut in de top tien van de mondiale ranglijst.