Roland Garros krijgt als laatste van de vier Grand Slam-toernooien een stadion met een dak. De Franse Raad van State heeft maandag toestemming gegeven voor een renovatie van het complex in Parijs.

De bedoeling is dat het centre court, beter bekend als het Court Philippe Chatrier, in 2020 een dak heeft. Ook moet er een volledig nieuw stadion komen, waar 5000 mensen kunnen zitten.

Een lagere rechtbank had de uitbreidingsplannen eerder in de wachtkamer gezet. Milieu-organisaties hadden tegen die plannen geprotesteerd, omdat zij bang zijn dat de komst van het nieuwe stadion ten koste van de vegetatie gaat.

Dat onderkomen moet namelijk in een botanische tuin komen, dat enkele honderden meters naast het centre court ligt. In die tuin staan kassen uit de negentiende eeuw, waarin verschillende tropische bloemen groeien.

Met name dit jaar had Roland Garros veelvuldig te maken met partijen die gestaakt moesten worden vanwege de regen. Het programma werd zelfs enkele keren volledig geschrapt.

US Open

De Rod Laver Arena in Australië, waar de finales van de Australian Open worden gehouden, heeft al meer dan 25 jaar een dak. Wimbledon volgde in 2009.

Het Arthur Ashe Stadium in New York, waar partijen van de US Open worden gespeeld, kreeg dit jaar een dak.