Tennis

Grand Slams en nummer één-positie geen prioriteit voor Djokovic

Novak Djokovic is al tweehonderd weken lang de nummer één van de wereld in het mannentennis. Maar voor de Serviër is die toppositie en het winnen van Grand Slam-titels geen prioriteit meer.

"Ik wil niet alleen maar meer denken aan het winnen van titels en het zijn van de nummer één", zegt Djokovic vrijdag in Belgrado tegen verschillende media. "Dat wil ik niet meer om ervoor te zorgen dat ik mezelf niet te veel druk op leg."

Jarenlang ontbrak alleen Roland Garros in zijn rijtje Grand Slam-zeges, maar dit jaar pakte de 29-jarige Djokovic eindelijk de titel in Parijs. "De druk die ik voelde om Roland Garros te winnen was te groot. Dat vond ik echt niet leuk."

"Ik heb altijd genoten van het spel en alles eromheen. Maar in de laatste paar maanden heeft iedereen het maar over geschiedenis schrijven en dat heeft te veel druk met zich meegebracht."

Nederlagen

Djokovic zegt het na een mindere periode. Die begon aan het begin van de zomer door een nederlaag in de derde ronde van Wimbledon. Daarna schakelde Juan Martin del Potro hem in de kwartfinale van de Olympische Spelen uit.

"Als de overwinningen en titels komen zal ik ze met beide handen pakken. Maar ik wil mezelf niet meer zo onder druk zetten", zegt de 12-voudige Grand Slam-winnaar.

Volgende week zou hij spelen in het China Open, maar een elleboogblessure houdt hem aan de kant. "Het is een heel kleine blessure. Het stelt weinig voor, maar als je ermee door blijft gaan, kan het een langslepend iets worden. Ik ben bijna hersteld, maar ik voel het nog bij het serveren."

De rentree van Djokovic staat nu gepland voor de Shanghai Masters die 9 oktober beginnen in China.

Lees meer over:
Tip de redactie