Arantxa Rus heeft zich maandag voor het eerst sinds juli van vorig jaar geplaatst voor het hoofdtoernooi van een WTA-toernooi.

De 25-jarige Rus won bij het Korea Open in Seoul in de derde en laatste kwalificatieronde met 6-4 en 6-4 van de Amerikaanse Jacqueline Cako, de nummer 396 van de wereld.

De Zuid-Hollandse versloeg in de Zuid-Koreaanse hoofdstad eerder al Fatma Al Nabhani uit Oman (6-4 en 6-1) en de Japanse Akiko Omae (4-6, 6-3 en 7-5). Die partij duurde liefst 2 uur en 33 minuten.

Rus stond in augustus van 2012 op de 61e plaats van de wereldranglijst, maar daarna zakte ze langzaam weg. Het lid van het Nederlandse Fed Cup-team is momenteel de mondiale nummer 248. Ze speelde dit jaar tot nu toe alleen ITF-toernooien.

Haar laatste optreden op het hoogste niveau was ruim een jaar geleden bij het graveltoernooi in het Zweedse Bastad. Daar verloor ze als qualifier in de eerste ronde van Evgeniya Rodina uit Rusland.

Rus treft dinsdag in de eerste ronde in Seoul Lara Arruabarrena. De 24-jarige Spaanse staat negentigste op de wereldranglijst.