Argentinië en Kroatië staan eind november in de finale van de Davis Cup. De Kroaten waren te sterk voor Frankrijk, terwijl Argentinië titelverdediger Groot-Brittannië uitschakelde.

Leonardo Mayer maakte in Glasgow het beslissende punt voor de Argentijnen (3-2). De nummer 114 van de wereld rekende in vier sets af met Kyle Edmund: 4-6, 6-3, 6-2 en 6-4.

Mayer verving kopman Juan Martin del Potro, die na een slijtageslag op vrijdag tegen Andy Murray en een dubbelpartij op zaterdag besloot dat hij niet fit genoeg was voor de vijfde ontmoeting.

Murray had Groot-Brittannië eerder op de dag nog een kans gegeven door simpel af te rekenen met Guido Pella: 6-3, 6-2 en 6-3.

Cilic

Kroatië staat voor het eerst sinds 2005 in de finale van de Davis Cup. In de halve eindstrijd tegen Frankrijk versloeg Marin Cilic in Zadar Richard Gasquet in drie sets: 6-3, 6-2 en 7-5. Daarmee nam Kroatië een beslissende voorsprong van 3-1.

Cilic haalde alle drie de overwinningen voor zijn land binnen. De 27-jarige nummer elf van de wereld versloeg vrijdag in het enkelspel Lucas Pouille en een dag later bezorgde hij zijn land, samen met Ivan Dodig, winst in het dubbelspel.

Frankrijk kon in de halve finale niet het sterkste team opstellen. Jo-Wilfried Tsonga (twaalfde van de wereld) en Gaël Monfils (achtste van de wereld) meldden zich allebei geblesseerd af.