Het internationaal sporttribunaal CAS behandelt volgende maand de beroepszaak van Maria Sharapova, die het niet eens is met haar dopingschorsing voor twee jaar die werd opgelegd door de internationale tennisfederatie ITF.

De 29-jarige Russin biechtte in maart op dat ze tijdens de laatste editie van de Australian Open positief had getest op het verboden middel meldonium.

In juni werd de vijfvoudig Grand Slam-winnares voor twee jaar geschorst door de ITF. Sharapova tekende vrijwel direct beroep aan tegen die straf.

Aanvankelijk zou de uitspraak in de zaak in juli plaatsvinden, maar die werd uitgesteld tot 19 september omdat alle partijen meer tijd nodig hadden. Dinsdag maakte het CAS bekend dat voormalige nummer één van de wereld in de eerste week van oktober uitsluitsel krijgt.

Sharapova verklaarde dat ze niet wist dat meldonium op de lijst met verboden middelen van het mondiale antidopingbureau WADA stond en het hartmedicijn al tien jaar gebruikte.

De Russin, die meerdere sponsors verloor door haar dopingbiecht, hoopt in januari haar rentree op de tennisbaan te kunnen maken.