Wereldranglijstaanvoerster Angelique Kerber heeft zaterdagavond haar tweede Grand Slam-toernooi van het jaar gewonnen. De 28-jarige Duitse rekende in de finale van de US Open af met de Tsjechische Karolina Pliskova.

De als tweede geplaatste Kerber was in New York in drie sets te sterk voor haar opponente. Het werd 6-3, 4-6 en 6-4.

Kerber kent een succesvol seizoen. Ze won eerder dit jaar met de Australian Open al haar eerste Grand Slam-toernooi ooit en bereikte de finale van Wimbledon. Daarnaast neemt ze de eerste plaats op de wereldranglijst over van Serena Williams.

Williams verloor onlangs in de halve finales van de US Open verrassend van de 24-jarige Pliskova en raakte haar status als nummer één van de wereld na drieënhalf jaar kwijt.

De als tiende geplaatste Pliskova, die nog nooit verder was gekomen dan de derde ronde op een Grand Slam, was de verrassing van het toernooi in New York. Ze had in de achtste finales ook al afgerekend met Venus Williams.

Solide

In de finale van de US Open begon Kerber sterk. Ze speelde solide en maakte veel minder fouten dan Pliskova. In de eerste set leverde de Tsjechische haar service direct en ze deed dat bij een 5-3 achterstand opnieuw, waardoor Kerber de set pakte.

Pliskova bood in de tweede set met aanvallend spel meer tegenstand en op 3-3 brak ze Kerber verrassend, waarna ze op eigen service uitliep naar 5-3. Bij een stand van 5-4 serveerde ze de set uit.

In de derde set kwam Pliskova zelfs een break voor, maar Kerber vocht zich terug naar een 5-4 voorsprong. In de tiende game was het op het eerste matchpoint van de Duitse direct raak.

Met haar winst neemt Kerber ook revanche voor haar verloren wedstrijd tegen Pliskova tijdens het Masterstoernooi in Cincinatti in augustus. Toen won Pliskova verrassend met 6-3 en 6-1 en weerhield zij Kerber ervan om toen al Williams voorbij te gaan op de wereldranglijst.

Zondagavond gaat de eindstrijd in het mannentoernooi van de US Open tussen titelverdediger Novak Djokovic en Stan Wawrinka.