Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Rafael Nadal weten te strikken voor het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat volgend jaar februari in Rotterdam wordt gehouden.

"Ik kijk ernaar uit om in februari terug te keren in Rotterdam", zegt Nadal vrijdag. "Ik herinner me een aantal mooie wedstrijden die ik daar heb gespeeld, waaronder de finale tegen Andy Murray in 2009."

De 30-jarige Spanjaard deed in 2008 en 2009 mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar de veertienvoudig Grand Slam-winnaar koos er in de jaren daarna wegens chronische knieklachten voor om in februari in Zuid-Amerika op gravel te spelen in plaats van op het hardcourt in Nederland.

"Dit jaar heeft hij besloten om de zaken helemaal anders aan te pakken en stond hij open voor hardcourt", zegt Krajicek. "Natuurlijk zijn we daar direct op ingesprongen om hem naar Rotterdam te laten komen."

De voormalig Wimbledon-winnaar heeft de toptalenten Dominic Thiem en Nick Kyrgios, respectievelijk de nummer tien en de nummer zestien van de wereld, weten vast te leggen als concurrenten voor Nadal.

Video: Nadal kijkt uit naar ABN Amro-toernooi in Rotterdam

Tennisser Rafael Nadal kijkt uit naar ABN Amro-toernooi in Rotterdam
Tennisser Rafael Nadal kijkt uit naar ABN Amro-toernooi in Rotterdam

Federer

Dit jaar moest Roger Federer de publiekstrekker worden, maar de Zwitser moest op het laatste moment afzeggen vanwege een knieblessure.

De Slowaak Martin Klizan pakte vervolgens de eindzege door in de finale af te rekenen met Gaël Monfils.

Het toernooi in Ahoy Rotterdam vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 19 februari.