Novak Djokovic heeft zich dinsdag (lokale tijd) zonder problemen voor de halve finale geplaatst voor de halve finales op de US Open. Ook Caroline Wozniacki schaarde zich bij de laatse vier.
 

De 29-jarige Djokovic stond na ruim een uur met 2-0 voor in sets (6-3 en 6-2) toen zijn tegenstander Jo-Wilfried Tsonga geblesseerd opgaf. De 30-jarige Fransman had last van zijn knie.

Het was al de derde keer deze US Open dat de Servische titelverdediger te maken kreeg met een geblesseerde tegenstander. 

Tsonga, nummer elf van de wereld, kreeg tijdens de tweede set last van zijn linkerknie. Hij vroeg een medische time-out aan waarin hij zich liet behandelen, maar staakte de strijd toen hij ook de tweede set had verloren.

In de halve finale wacht Djokovic een krachtmeting met een andere Fransman, Gaël Monfils. Hij versloeg landgenoot Lucas Pouille met 6-4, 6-3 en 6-3. Djokovic won de twaalf voorgaande ontmoetingen met Monfils allemaal.

Djokovic-Tsonga in beeld

Wozniacki

Bij de vrouwen plaatste Wozniacki plaatste zich zonder enige moeite voor de halve finales. Haar tegenstandster Anastasija Sevastova uit Letland gaf nauwelijks tegenstand en blesseerde zich tijdens de wedstrijd. Sevastova speelde de partij wel uit en verloor met 6-0 en 6-2.

De 26-jarige Wozniacki treft in de halve finale Angelique Kerber. De Duitse was dinsdag met 7-5 en 6-0 te sterk voor Roberta Vinci.