Serena Williams is dankzij haar overwinning maandag in de vierde ronde van de US Open tegen Yaroslava Shvedova recordhouder als het gaat om gewonnen Grand Slam-partijen. De bijna 35-jarige Amerikaanse staat op 308 zeges en als het aan haar ligt komen daar nog veel bij.

"Ik had nooit gedacht dat ik op deze leeftijd nog zou tennissen", zei Williams na haar zege in twee sets op de Kazachse (6-2 en 6-3). "Maar nu zie ik juist geen moment om te stoppen."

De zesvoudig US Open-winnares ging met haar 308e zege Roger Federer (307) voorbij. De Zwitser komt door een blessure niet in actie in New York.

"Ik verbreek records waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden", vervolgde Williams. "Maar daar beleef ik wel plezier aan. Het klinkt best goed, 308 overwinningen."

1998

Williams debuteerde in 1998 op een Grand Slam-toernooi. Op de Australian Open kwam ze destijds tot de tweede ronde. In de achttien jaren die volgden veroverde de nummer een van de wereld liefst 22 Grand Slam-titels.

"Ik speel al ongelooflijk lang", besefte Williams. "En in al die seizoen ben ik behoorlijk constant geweest, anders win je niet zo vaak. Dat is iets waar ik erg trots op ben."

In de jacht op haar 23e Grand Slam-titel treft Williams woensdag Simona Halep in de kwartfinales. De Roemeense is als vijfde geplaatst in New York.