Rafael Nadal verwacht dat hij op korte termijn weer een hoog niveau kan halen, hoewel hij zondag al in de vierde ronde van de US Open verloor van de jonge Fransman Lucas Pouille.

"Ik heb de motivatie om keihard te blijven werken en weer zo goed te worden als voor mijn polsblessure. Het moet goedkomen", zei de 30-jarige Nadal op zijn persconferentie na de vijfsetter tegen de acht jaar jongere Pouille (6-1, 2-6, 6-4, 3-6 en 7-6 (8)).

De veertienvoudig Grand Slam-winnaar kwam de afgelopen maanden weinig in actie, nadat hij zich tijdens Roland Garros geblesseerd terugtrok. Op Wimbledon speelde hij helemaal niet, waarna hij op de Spelen in Rio de Janeiro goud pakte in het dubbelspel.

"Ik hoef nu niet helemaal op nul te beginnen. Dat is positief. Ik ben dichter bij mijn niveau dan ik een jaar geleden was en heb dit seizoen nog twee maanden om beter te worden."

Voornaam doel voor Nadal is deelname aan de ATP World Tour Finals in Londen, het toernooi voor de beste acht tennissers van het jaar. De Spanjaard is momenteel de nummer vijf van de wereldranglijst. "Ik ga er alles aan doen om Londen te halen de komende maanden. Fysiek en mentaal ben ik daar goed genoeg voor."

Kwartfinales

Nadal vindt ook dat hij in zijn meer dan vier uur durende partij tegen Pouille, die de mondiale nummer 25 is, aantoonde dat hij fysiek en mentaal sterk is.

"Ik heb gevochten tot de laatste bal en goed gespeeld, maar dat deed mijn tegenstander ook. In zo’n wedstrijd moet ik net iets anders kunnen vinden om wel te winnen. Wat dat is, weet ik nu niet. Daar ga ik de komende weken aan werken."

Door zijn nederlaag heeft Nadal nu al vijf Grand Slam-toernooien op rij de kwartfinales niet gehaald. "Maar dat zit er wel in. Ik heb dit jaar het toernooi van Barcelona gewonnen en zelfs het Masters-toernooi van Monte Carlo. Als je dat kunt, dan kun je ook de laatste rondes halen op een Grand Slam-toernooi."