Richel Hogenkamp is er donderdag niet in geslaagd de derde ronde van de US Open te bereiken. De 24-jarige Nederlandse was in de tweede ronde niet opgewassen tegen de Hongaarse Timea Babos.

Hogenkamp, de nummer 165 van de wereldranglijst, dolf in een partij die ruim een uur en een kwartier duurde het onderspit in twee sets: 6-2 en 6-4. Babos (23) is de mondiale nummer 34.

In de eerste ronde had qualifier Hogenkamp bij haar debuut op de US Open nog verrassend in twee sets afgerekend met de Britse Heather Watson.

Tegen Babos werd Hogenkamp in de eerste set twee keer gebroken. Zelf slaagde ze er niet in om het haar opponente op haar service echt lastig te maken, waardoor ze de set verloor.

In de tweede set kreeg Hogenkamp iets meer grip op het spel van Babos en dat leidde tot een break in de vijfde game en een 4-2 voorsprong. Vervolgens verloor de Doetinchemse echter vier games op rij. Babos sloeg op haar tweede wedstrijdpunt toe.

Hogenkamp was de laatst overgebleven Nederlandse deelnemer in het enkelspel in New York. In het vrouwentoernooi strandde Kiki Bertens in de eerste ronde en Robin Haase overleefde bij de mannen de openingsronde niet.