Tennis

Venus Williams viert record met zege op US Open

Venus Williams heeft dinsdag in New York een grandslamrecord gevierd met een zwaarbevochten overwinning. Ook zus Serena Williams en de Poolse Agnieszka Radwanska wisten zich voor de tweede ronde te plaatsen.

De 36-jarige Amerikaanse begon bij het US Open aan haar 72e majortoernooi. Daarmee passeerde ze haar landgenote Amy Frazier, die in haar loopbaan van 1987 tot 2006 op 71 deelnames aan grandslamtoernooien eindigde.

De als zesde geplaatste Venus Williams, de oudere zus van Serena Williams, versloeg in het Arthur Ashe Stadium de Oekraïense Katerina Kozlova in drie sets: 6-2, 5-7 en 6-4. De partij duurde liefst 2 uur en 42 minuten.

Serena Williams bereikte ook de tweede ronde van de US Open, maar zonder moeite. De als eerste geplaatste tennisster had genoeg aan twee sets om af te rekenen met Russin Ekaterina Makarova: 6-3 en 6-3.

Record Krajicek

Ook een record van Richard Krajicek op de US Open verdween uit de boeken. De Kroaat Ivo Karlovic sloeg dinsdag in zijn partij tegen de Taiwanees Lu Yen-hsun 61 aces en daarmee verbeterde hij de 49 van de Nederlandse oud-tennisser uit 1999.

De 37-jarige Karlovic staat bekend als servicekanon en heeft van alle proftennissers de meeste aces geslagen in zijn carrière; meer dan 11.000. Tegen Lu sloeg hij er alleen in de tweede set al 22.

De aces bezorgden Karlovic uiteindelijk ook de zege. Zij het dat hij wel vijf sets nodig had om zijn taaie Taiwanese tegenstander te verschalken: 4-6 7-6 (4) 6-7 (4) 7-6 (5) 7-5.

Radwanska

De Poolse tennisster Agnieszka Radwanska wist eveneens probleemloos door te dringen tot de tweede ronde van het grandslamtoernooi. Zij schakelde de Amerikaanse Jessica Pegula uit met 6-1 en 6-1.

Venus Williams maakte in 1997 haar debuut op het US Open. Ze haalde toen meteen de finale. In 2000 en 2001 schreef de tennisster het laatste grandslam van het seizoen voor eigen publiek op haar naam. Vorig jaar bereikte de zevenvoudige majorwinnaar nog de kwartfinales in New York.

Sinds haar debuutjaar in 1997 miste Venus Williams slechts acht grandslamtoernooien.

Lees meer over:
Tip de redactie