Tennis

Haase als eerste Nederlander in actie bij US Open

Robin Haase komt maandag als eerste Nederlander in actie bij de US Open. De Hagenaar neemt het op baan 13 op tegen de Australiër James Duckworth. 

Hij speelt de vierde partij van de dag, die vermoedelijk pas na middernacht Nederlandse tijd zal beginnen. Haase trof de nummer 195 van de wereld nog nooit.

Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de Nederlandse deelneemsters bij de vrouwen. Hogenkamp haalde het hoofdtoernooi via de kwalificaties. Hogenkamp en Bertens staan voor maandag niet ingepland.

Op de openingsdag van het laatste Grand Slam-toernooi van dit jaar maken wel de als tweede geplaatste Duitse Angelique Kerber en de Spanjaard Rafael Nadal hun opwachting.

Voor de eerste avondsessie staan de wedstrijden van de Servische titelverdediger Novak Djokovic en de Amerikaanse Madison Keys op het programma.

Roberta Vinci mag vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd het Arthur Ashe Stadium openen. Het grote centre court van het US Open heeft dit jaar voor het eerst een schuifdak, waardoor er ook bij regen doorgespeeld kan worden.

De Italiaanse Vinci verloor vorig jaar de finale van haar landgenote Flavia Pennetta, die vervolgens stopte met tennissen.

Wereldranglijst

Haase begint de US Open op de 62e plaats van de wereldranglijst. De Nederlander steeg op de ranking van maandag twee plaatsen ten opzichte van vorige week.

Bertens leverde één plek en is nu de nummer 22 van de wereld. De 24-jarige Westlandse werd afgelopen week op het WTA-toernooi van New Haven al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Hogenkamp vindt zichzelf net als vorige week terug op de 165e plaats.

Lees meer over:
Tip de redactie