Kristina Mladenovic, Caroline Garcia en Benoît Paire zijn bestraft door de Franse tennisbond omdat ze tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro het imago van de bond zouden hebben beschadigd.

De drie Franse tennissers zijn voorlopig geschorst, wat betekent dat ze niet mogen uitkomen voor het Davis Cup- of Fed Cup-team. Ook is alle steun van de bond aan het trio ingetrokken, zo meldt de FFT zondag in een verklaring.

Op 24 september zal op de volgende vergadering van het uitvoerend comité van de FFT een definitieve beslissing worden genomen.

Mladenovic en Garcia, die in juni Roland Garros wonnen in het vrouwendubbel, leverden na hun uitschakeling in de eerste ronde van het olympisch dubbeltoernooi stevige kritiek op de Franse bond.

Het als tweede geplaatste duo hoorde voor hun partij tegen de Japanse vrouwen Misaki Doi en Eri Hozumi dat ze de wedstrijd zouden verliezen als ze niet dezelfde kleur kleding zouden hebben. Garcia moest zich daardoor vlak voor het duel nog omkleden.

Volgens de tennissters zorgde dat voor heel veel stress en had de bond hen op de hoogte moeten brengen van de regels. "Dank aan de FFT, die zo incompetent is dat het een heel belangrijk moment voor Caroline en mij heeft geruïneerd", schreef Mladenovic vervolgens op Twitter.

Paire

Paire, de nummer 34 van de wereld, verloor in Rio in de tweede ronde van Fabio Fognini en werd vervolgens wegens 'misdragingen' naar huis gestuurd.

Volgens de FFT brak hij de regels van het Franse team door soms heel lang weg te blijven uit het olympisch dorp en heel laat terug te komen. Ook meldde hij in het openbaar dat de Spelen niet zo belangrijk zijn, omdat er geen punten voor de wereldranglijst te verdienen zijn.