De loting van de US Open heeft tennisster Kiki Bertens in de eerste ronde van het enkelspel gekoppeld aan Ana Konjuh. 

De pas 18-jarige Kroatische is de nummer honderd op de wereldranglijst. De speelsters stonden één keer eerder tegenover elkaar op de WTA Tour. In mei van dit jaar was Bertens in Miami met 6-2 6-3 te sterk.

Bertens is als twintigste geplaatst op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

Robin Haase treft in de eerste ronde van het mannenenkelspel James Duckworth, een 24-jarige Australiër en de nummer 199 van de wereld. Duckworth ontving een wildcard van de organisatie. Haase trof Duckworth nooit eerder. 

Bertens en Haase waren door hun ranking direct toegelaten tot het hoofdtoernooi op Flushing Meadows.

Hogenkamp

Richel Hogenkamp sloeg zich vrijdag door de kwalificaties in New York. In de derde en beslissende ronde was ze te sterk voor ze de Amerikaanse Asia Muhammad: 7-5 2-6 6-2. De Doetinchemse tennisster had het in de laatste game nog even moeilijk maar benutte uiteindelijk haar derde matchpoint.

De  24-jarige Hogenkamp nam met haar derde zege van de week op Flushing Meadows tevens sportieve wraak namens landgenote Cindy Burger. Deze werd donderdag uitgeschakeld door Muhammad.

Lesley Kerkhove en Michaëlla Krajicek strandden in New York al in hun openingspartij. Bij de mannen kwam Thiemo de Bakker niet door de kwalificaties.

De US open begint op 29 augustus.