Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij in Rio op drie verschillende onderdelen zal uitkomen. De 30-jarige Spanjaard speelt de single, dubbel en gemengddubbel.

Het was lang onzeker of de Mallorcaan, die kampt met een blessure aan zijn linkerpols, in actie zou komen op de Olympische Spelen. Nadal heeft sinds zijn opgave op Roland Garros in mei geen wedstrijd meer gespeeld. Hij leek aanvankelijk alleen het dubbelspel te spelen in Rio.

"Het is zeker geen ideale situatie en als het niet de Spelen waren, had ik dit niet geriskeerd. Maar ik heb ook de Spelen van Londen (2012, red.) gemist en ik ga er alles aan doen om goed voor de dag te komen", zei Nadal in Rio tegen de Spaanse pers.

De huidige nummer vijf van de wereld, die in 2008 in Peking het goud veroverde in het enkelspel, is aangewezen als vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Spelen. De ceremonie staat vrijdag op het programma.

De loting voor het tennistoernooi op het hardcourt in Rio vindt op donderdag 4 augustus plaats. Nadal komt in het dubbelspel uit met Marc Lopez en in het gemengddubbel met Roland Garros-kampioene Garbine Muguruza.