Tennis

Federer, Murray en Nadal melden zich af voor Masterstoernooi Toronto

Roger Federer is naar eigen zeggen nog niet klaar om mee te doen aan het Masterstoernooi van Toronto. De Zwitser heeft nog meer tijd nodig na zijn uitschakeling op Wimbledon. Ook Andy Murray en Rafael Nadal zijn er niet bij in Canada.

"Ik heb het moeilijke besluit genomen om me terug te trekken voor de Rogers Cup", schrijft de 34-jarige Federer op Facebook. Het hardcourttoernooi in Canada begint maandag, maar dat komt te vroeg voor de mondiale nummer drie.

Murray wil zijn titel in Toronto niet verdedigen omdat hij na zijn gouden plak bij de Zomerspelen van 2012 in Londen ook in Rio de Janeiro op het hoogste podium wil staan. De Schot zegt dat hij rust nodig heeft.

Nadal kwam door een polsblessure sinds Roland Garros niet meer in actie. "Ik heb de training een week geleden hervat en ben nog niet in staat om zo'n belangrijk toernooi te spelen", aldus de Spanjaard, die vorige week definitief groen licht kreeg om mee te doen in Brazilië.

Wimbledon

Federer trok zich met tegenzin terug. "Toronto is een van mijn favorieten toernooien en ik vind het erg jammer dat ik niet voor de geweldige tennisfans in Canada kan spelen. Maar als ik vooruitblik kan ik het best nog wat meer tijd nemen na Wimbledon."

De zevenvoudig winnaar moest in de halve finales van Wimbledon na vijf sets buigen voor Milos Raonic, die op zijn beurt in de finale weinig had in te brengen tegen Murray. Na zijn verloren partij was Federer "boos en teleurgesteld" over zijn eigen spel tegen de Canadees.

Anderhalve week na zijn uitschakeling op het Londense gras acht de voormalige nummer één van de wereld zich nog altijd niet in staat om aan te treden op het Canadese toernooi, waar hij zich tot kampioen kroonde in 2004 en 2006.

"Ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer terug te keren in Canada en wens iedereen een succesvol toernooi toe", besluit de zeventienvoudig Grand Slam-winnaar.

Rio

Federer maakt zich nu op voor het olympische tennistoernooi. In Rio de Janeiro gaat de Zwitser een poging wagen om zijn eerste titel in het enkelspel te veroveren. Vier jaar geleden in Londen verloor hij in de finale van Murray.

Samen met Stan Wawrinka pakte hij acht jaar geleden in Peking wel al olympisch goud in het dubbelspel. In Rio vormt Federer ook een gemengdubbelkoppel met Martina Hingis.

Tip de redactie