Tennis

Serena Williams wint Wimbledon en evenaart Graf met 22e Grand Slam-zege

Serena Williams heeft zaterdag voor de zevende keer in haar loopbaan Wimbledon op haar naam geschreven.

De 34-jarige Amerikaanse was in de finale in Londen in twee sets te sterk voor de Duitse Angelique Kerber: 7-5 en 6-3.

Het betekende voor Williams haar 22e Grand Slam-titel, waarmee ze het record van de Duitse Steffi Graf evenaart.

Alleen de Australische Margaret Court haalde tussen 1960 en 1973 meer Grand Slam-titels (24), maar dat was slechts gedeeltelijk in het professionele tijdperk dat in 1968 werd ingevoerd.

Williams probeert al een jaar naast Graf te komen, maar steeds ging het in de beslissende fase mis.

Op de US Open strandde Williams in de halve finale, bij de Australian Open was Kerber in de finale te sterk en in de eindstrijd van Roland Garros moest ze buigen voor de Spaanse Garbine Muguruza.

Service

De hoogstaande openingsset tussen Williams en Kerber ging gelijk op tot aan de stand van 6-5 in het voordeel van de Amerikaanse. Kerber maakte twee onnodige fouten en de mondiale nummer één profiteerde door de eerste break van de wedstrijd te plaatsen.

Het betekende direct setwinst voor de mondiale nummer één. Kerber slaagde er ook in de tweede set nauwelijks in om Williams in de problemen te brengen op eigen service, mede door de dertien aces die de mondiale nummer één sloeg.

De 28-jarige Kerber kreeg nog één breakkans bij 3-3, maar verzuimde die te benutten. Williams sloeg in de volgende game wel direct toe bij haar eerste breakpunt van de set en serveerde de wedstrijd daarna bij 5-3 professioneel uit. De partij duurde een uur en 23 minuten.

Dubbelspel

Williams speelt later op de dag met zus Venus ook de finale van het dubbelspel.

Tip de redactie