Tennis

Serena Williams en Kerber naar finale Wimbledon

De finale op Wimbledon gaat zaterdag bij de vrouwen tussen Serena Williams en Angelique Kerber. De Duitse hield Serena's zus Venus uit de finale.

Met haar zege voorkwam de 28-jarige Kerber dat het voor de vijfde keer op Wimbledon tot een 'Sister Act' zou komen. Dat gebeurde in 2009 voor het laatst, toen Venus en Serena allebei de finale bereikten.

De 36-jarige Venus was echter niet opgewassen tegen Kerber, die eerder dit jaar al de Australian Open won. De Duitse zegevierde in twee sets: 6-4 en 6-4.

Serena Williams haalde eerder met speels gemak de finale. De Amerikaanse was met 6-2 en 6-0 te sterk voor de Russin Elena Vesnina. De vrouwenfinale van Wimbledon begint zaterdag om 15.00 uur.

Revanche

Serena Williams wist de Britse Grand Slam al zes keer op haar naam te schrijven. Vorig jaar was ze in twee sets te sterk voor de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Na afloop zei de Amerikaanse te hopen op een eindstrijd tegen haar zus. "Dan staat in elk geval de naam Williams op de trofee", aldus Serena. "Ik wil dat zij de andere halve finale wint."

Door de zege van Kerber krijgt Serena een kans op een revanche voor de nederlaag in de Australian Open begin dit jaar. De Duitse trok toen de titel naar zich toe in drie sets: 6-4, 3-6, 6-4.

Steffi Graf

Op Wimbledon hoopt Williams de 22e Grand Slam in haar carrière te winnen. Daarmee zou ze de Duitse Steffi Graf evenaren.

Margaret Court is met 24 Grand Slam-overwinningen recordhouder. De Australische was actief in de jaren zestig en zeventig.

Tip de redactie