Door de verrassende uitschakeling van Novak Djokovic op Wimbledon lijkt voor Andy Murray de kans een stuk groter om het Grand Slam-toernooi voor de tweede keer te winnen, maar de Schot wil daar weinig van weten.

Titelverdediger Djokovic ging zaterdag in de derde ronde in vier sets onderuit tegen de Amerikaan Sam Querrey. Op hetzelfde moment speelde de als tweede geplaatste Murray tegen de Australiër John Millman.

"Ik kon er niets aan doen, maar ik hoorde het geluid van het publiek toen de uitslag van Novak op het scorebord van het centre court verscheen", zegt Murray zondag in zijn column voor de BBC.

De Wimbledon-winnaar van 2013 kon zich desondanks blijven focussen op zijn partij tegen Millman waarin hij uiteindelijk in drie sets won. "Het hield me maar een paar seconden bezig. Het geeft me namelijk geen enkele garantie."

Murray (29) vindt dat het toernooi van dit jaar niet te vergelijken is met de editie van drie jaar geleden. "Toen zou ik Jo-Wilfried Tsonga, Roger Federer en Rafael Nadal treffen, maar die werden allemaal vroeg uitgeschakeld", herinnert hij zich.

"Dat maakte het voor mij zwaar, want iedereen focuste zich daardoor al snel op mij. Het verschil met dit jaar is dat Djokovic in de andere helft van het speelschema zat, waardoor het geen effect op mij zal hebben. Tenzij ik de finale haal."

Onderschatting

Murray waakt voor onderschatting in de komende partijen. Volgens de US Open-winnaar van 2012 zijn er nog genoeg sterke spelers die hij kan tegenkomen.

"Neem Nick Kyrgios, die Nadal al eens heeft verslagen op het centre court. Of Feliciano Lopez, die erg goed is op gras. Jo-Wilfried Tsonga is één van de beste grasspelers ter wereld en niemand speelt graag tegen John Isner. En Richard Gasquet kwam vorig jaar tot de halve finales."

Kyrgios of Lopez is in de achtste finales de tegenstander van Murray. De partij tussen de Australiër en de Spanjaard werd zaterdagavond onderbroken op het moment dat Lopez de tweede set met 7-6 had gewonnen.

Kyrgios pakte de eerste set met 6-3. De wedstrijd wordt zondag hervat.