Kiki Bertens werd zaterdag in de derde ronde van Wimbledon uitgeschakeld door Simona Halep en de 24-jarige Wateringse had daar gemengde gevoelens bij.

Haar Roemeense opponente, de nummer vijf van de wereld, was met 6-4 en 6-3 te sterk op het centre court in Londen. Bertens constateerde dat ze nooit echt in haar spel kwam.

"Mijn niveau was gewoon niet zo goed. Halep speelde wel een prima wedstrijd. Aan het einde kwam ik er wel beter in, maar toen was het eigenlijk al te laat", zei ze voor de camera van FOX Sports.

"Ik baal wel dat ik in die derde ronde niet heel lekker heb gespeeld. Aan de andere kant mag ik blij zijn dat ik hier mijn beste resultaat ooit heb neergezet."

Bertens had al snel door dat ze niet in topvorm was. "Ik merkte dat ik de ballen niet zo heel goed raakte. In het begin was het heel erg zoeken, ik had niet echt het goede gevoel."

Op Wimbledon kwam Bertens eerder alleen in 2012 tot de tweede ronde. In 2013 en 2015 was de openingsronde direct haar eindstation.

Trainen

Toch had haar uitschakeling ook te maken met het niveau van Halep. "Ze haalt vaak meer ballen terug dan de meeste meiden. Soms sloeg ik voor mijn gevoel een goede forehand, maar dan kreeg ik de bal vrij direct weer terug. Ik moet veel trainen om dat te verbeteren."

Vorige maand haalde Bertens knap de halve finales op Roland Garros. Vervolgens moest de nummer 28 van de wereld herstellen van een kuitblessure, waardoor ze geen partijen speelde in aanloop naar Wimbledon.

"Als ik een paar wedstrijden meer had gespeeld op gras, had ik misschien nog iets meer de feeling gehad. Maar dat zullen we nooit weten. Ik heb gelukkig in de eerste twee rondes wel goed gespeeld", keek ze terug.

Bertens is nog wel actief in het dubbelspel op Wimbledon. Samen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson bereikte ze later zaterdag de tweede ronde ten koste van het Roemeense koppel Irina-Camelia Begu en Raluca Olaru.