Kiki Bertens komt zaterdag sowieso in actie op Wimbledon. De 24-jarige Westlandse speelt de eerste partij van de dag op het centre court tegen Simona Halep uit Roemenië, de nummer vijf van de wereld.

Die partij in de derde ronde van het vrouwentoernooi stond voor vrijdag op het programma, maar kon vanwege vele regen in Londen niet doorgaan.

Bertens strijdt met Halep om een plek bij de laatste zestien op Wimbledon. De partij op het centre court begint volgens het programma om 14.00 uur Nederlandse tijd. Als het regent, kan het dak dicht.

In Londen komt Bertens voor het eerst weer in actie sinds ze op Roland Garros knap tot de halve finales reikte. De mondiale nummer 27 kwam de eerste twee rondes zonder setverlies door.

Na Bertens komt de Schot Andy Murray op de baan voor zijn confrontatie met de Australiër John Millman. Novak Djokovic moet op baan 1 voorkomen dat hij uit het toernooi vliegt.

De titelverdediger en nummer één van de wereld verloor vrijdag de eerste twee sets tegen de Amerikaan Sam Querrey toen regen een einde maakte aan de partij. De wedstrijd in de derde ronde gaat zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur verder.

Dubbelspel

Bertens komt later op de dag mogelijk ook nog in actie in het dubbelspel, waarin ze een duo vormt met de Zweedse Johanna Larsson. Hun partij tegen het Roemeense koppel Irina-Camelia Begu/Raluca Olaru is volgens het schema de vierde partij op baan 14. Demi Schuurs en Michaëlla Krajicek komen ook in actie in het dubbel.

Wimbledon breekt dit jaar met de traditie om op de middelste zondag van het toernooi niet te spelen. Om de opgelopen achterstand in het speelschema te kunnen inhalen, besloot de organisatie om zondag toch te gaan tennissen.

Dat gebeurde in de 139 jaar lange historie van het belangrijkste grastoernooi pas drie keer eerder, in 1991, 1997 en 2004.