Kiki Bertens heeft donderdag voor het eerst in haar loopbaan de derde ronde van Wimbledon bereikt. De Wateringse (24) rekende op het Grand Slam-toernooi in Londen in twee sets af met haar Duitse opponente Mona Barthel: 6-4, 6-4.

Bertens nam al snel een voorsprong in eerste set (3-1) en kwam vervolgens niet echt meer in de problemen. Barthel herstelde zich aardig van een slechte start, maar verloor bij een stand van 2-2 in de tweede set opnieuw haar opslag.

Ze nam een voorsprong van 5-2, maar liet Barthel nog terugkomen tot 5-4, maar serveerde de wedstrijd vervolgens uit. Het was pas de derde zege van Bertens in twaalf ontmoetingen met Barthel.

Helemaal probleemloos verliep de partij niet voor Bertens. Tweemaal gleed ze uit op het gladde gras van baan 6, maar dat bleef ogenschijnlijk zonder fysieke gevolgen.

Halep

Bertens treft in de volgende ronde vrijdag de als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep, die met 6-1, 6-1 veel te sterk was voor de Italiaanse Francesca Schiavone. Ze speelt op baan twee en moet wachten tot drie partijen voor haar klaar zijn.

Bertens en Halep speelden twee keer tegen elkaar, in 2010 en 2012. Beide tennissters wonnen één keer.

Bertens is aan een goed seizoen bezig. Op het gravel van Roland Garros reikte ze tot in de halve finale, waarin Serena Williams te sterk was.