Igor Sijsling is woensdag in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Nederlander verloor in drie sets van de Tsjech Jiri Vesely: 6-2, 6-4 en 7-6 (7).

De partij was dinsdag al gestart, maar kon toen door de regen niet worden afgemaakt. De 28-jarige Sijsling, die de mondiale nummer 118 is, keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan in sets. In de derde set stond het 1-1.

Woensdagmiddag werd het duel op baan 14 hervat. Na vijf games konden beide spelers echter weer de kleedkamer opzoeken vanwege het slechte weer.

De stand was toen 6,2, 6-4 en 3-4 in het voordeel van de 22-jarige Vesely, die 64e staat op de wereldranglijst. Rond 18.00 uur (Nederlandse tijd) was het pas weer droog en ging de derde set verder. Die set liep uit op een spannende tiebreak, waarin Sijsling een 4-0 voorsprong pakte.

De Amsterdammer wist het echter niet af te maken, want met 9-7 won Vesely alsnog de tiebreak en daarmee de wedstrijd.

Sijsling bereikte het hoofdtoernooi als qualifier. Ook vorig jaar werd de Nederlander uitgeschakeld in de eerste ronde nadat hij zich door het kwalificatietoernooi had geworsteld. Zijn beste resultaat op Wimbledon boekte hij in 2013, toen hij de laatste 32 bereikte.

Bertens

Ook Kiki Bertens zou woensdag in actie komen op het gras in Londen, maar haar partij tegen de Duitse Mona Barthel werd vanwege de regen uit het programma gehaald. Het duel in de tweede ronde is verschoven naar donderdag.

Robin Haase komt woensdag eveneens de baan niet meer op in Londen. De Hagenaar is in de tweede ronde gekoppeld aan Jack Sock, die momenteel 26e staat op de wereldranglijst. De Amerikaan versloeg Haase onlangs nog in vijf sets op Roland Garros.