De organisatie van Wimbledon heeft dinsdag aan het begin van de avond het programma voor de rest van de dag geschrapt vanwege de aanhoudende regenval in Londen.

Vanwege de weersomstandigheden kon er niet meer op de onoverdekte banen worden gespeeld. Alleen op het centercourt werd nog getennist. Die baan heeft een verschuifbaar dak.

Dat betekende dat Igor Sijsling zijn partij niet af kon maken. Zijn werdstrijd in de eerste ronde tegen de Tsjech Jiri Vesely werd bij een stand van 6-2, 6-4 en 1-1 in het voordeel van Vesely gestaakt. De partij wordt woensdag hervat.

Grote favorieten als Serena Williams en Andy Murray waren voor de buien binnen. De Amerikaanse nummer één klopte de Zwitserse qualifier Amra Sadikovic: 6-2 en 6-4. Murray was daarna in drie sets te sterk voor de Engelsman Liam Broady: 6-2, 6-3 en 6-4.

Bertens

Kiki Bertens en Robin Haase hadden op maandag geen last van het druilerige weer. Bertens rekende opvallend eenvoudig af met de Letse Jelena Ostapenko: 6-3 en 6-2. De nummer 26 van de plaatsingslijst neemt het in de tweede ronde op tegen Mona Barthel uit Duitsland.

Haase had meer werk aan de Argentijn Diego Schwartzman. Die gaf zich pas na vijf sets gewonnen: 2-6, 6-2, 6-3, 2-6 en 7-5. De Hagenaar komt in de tweede ronde uit tegen Jack Sock uit de Verenigde Staten.

Beide partijen worden normaal gesproken op woensdag gespeeld.