Tennis

Bertens 'mag niet klagen' over spel tijdens succesvolle rentree

Kiki Bertens hield maandag een goed gevoel over aan haar overwinning in de eerste ronde van Wimbledon nadat ze enige tijd aan de kant stond met een kuitblessure.

Ze versloeg Jelena Ostapenko uit Letland (6-3 en 6-2) in haar eerste partij sinds haar uitschakeling in de halve finales van Roland Garros

"Maar het was nog wel even wennen", gaf de 24-jarigeWateringse op FOX Sports toe. "Ik had eerst even moeite om in de wedstrijd te komen. Ostapenko is natuurlijk ook een goed meisje dat hard slaat."

"Ik kon gelukkig rustig blijven in de beginfase. Nadat ik had teruggebroken begon ik de ballen ook goed en hard te raken. Voor mijn eerste partij dit seizoen op gras was mijn niveau meteen heel goed. Nee, ik mag niet klagen."

Opbouwen

Bertens moest haar vorm weer langzaam opbouwen. "Ik heb tien dagen niets kunnen doen. Daarna moest ik het fysiek weer rustig opbouwen. Ik ben eigenlijk nu zonder verwachtingen aan Wimbledon begonnen. Ik bekijk het per partij, dat beviel mij in Parijs ook heel goed."

Bertens komt in de tweede ronde uit tegen de winnares van het duel tussen Mona Barthel uit Duitsland en Danka Kovinic uit Montenegro.

Lees meer over:
Tip de redactie