Tennis

Haase wil zich afsluiten voor commotie rond zaak Mark de J.

Robin Haase was maandag opgelucht dat hij zijn eersterondepartij op Wimbledon ondanks alle commotie rond zijn coach Mark de J. in winst kon omzetten.

Mark de J. verscheen maandag als verdachte in de rechtbank in de zaak rond de vermoorde zakenman Koen Everink, ook een goede bekende van Haase. 's Avonds werkte Haase zijn partij tegen de Argentijn Diego Schwartzman af.

Haase had bewust zijn telefoon de hele dag uit staan. "Ik wist dat vandaag de pro-formazitting was'', zei de 29-jarige Hagenaar na zijn vijfsetter tegen FOX Sports.

Door alle ontwikkelingen stond Haase niet met heel veel zelfvertrouwen op de baan in Londen. "Daarom ben ik nu zo blij dat ik toch heb gewonnen. Vooral de manier waarop ik in de vijfde set en met name in de laatste game heb gespeeld, doet me heel goed."

De winst betekende voor Haase zijn eerste gewonnen vijfsetter ooit op een Grand Slam-toernooi. De voorgaande zeven lange partijen gingen allemaal verloren.

Focus

Nu hij het goede gevoel weer enigszins te pakken heeft hoopt Haase die lijn door te trekken. Hij wil zo lang mogelijk in Londen actief blijven.

"Maar die hele zaak doet me als persoon natuurlijk wel wat. In gedachten ben je er toch mee bezig. Ik zal me moeten afsluiten en punt voor punt de focus blijven houden."

Haase bereikte tevens voor de eerste keer dit jaar de tweede ronde van een Grand Slam-toernooi. De mondiale nummer 98 werd zowel in de eerste ronde op de Australian Open als op Roland Garros uitgeschakeld.

Lees meer over:
Tip de redactie