Robin Haase is maandag de eerste Nederlander die in actie komt op Wimbledon. Ook Kiki Bertens speelt mogelijk op de openingsdag.

De partij van Haase tegen de Argentijn Diego Schwartzman staat als derde geprogrammeerd op baan vijf. Voor hij kan spelen is er de partij tussen Irina-Camelia Begu en Carina Witthöft. Daarna spelen Lukas Rosol en Sam Querrey nog tegen elkaar.

Als het weer het toelaat, komt ook Bertens het Londense gras op. De nummer 27 van de plaatsingslijst speelt in de eerste ronde tegen Jelena Ostapenko uit Letland. Zij is de mondiale nummer 36.

Het is nog niet bekend op welke baan Bertens mag spelen. Die moet nog toegewezen worden. Haar partij begint niet voor 18.00 uur. Igor Sijsling komt op zijn vroegst pas dinsdag in actie. Hij treft in de eerste ronde Jiri Vesely uit Tsjechië.

Novak Djokovic komt maandag als eerste speler in actie op het Centre Court. De Servische titelverdediger speelt om 14.00 uur tegen de Brit James Ward.

Vertrouwen

Haase heeft er vertrouwen in dat hij Schwartzman kan verslaan op het derde Grand Slam-toernooi van het jaar. De Argentijn staat op de wereldranglijst 26 plaatsen hoger dan de Hagenaar (72 om 98), maar hij is vooral een gravelspecialist.

"Hij is echt geen grasspeler, maar dit gras is toch anders in Rosmalen en in Halle", aldus Haase tegen De Telegraaf. "Er ontstaan veel meer rally's. In dat opzicht moet ik gewoon opletten."

De enige Nederlander in het herenenkelspel heeft Schwartzman dit jaar al een keer verslagen. Bij het Masterstoernooi van Indian Wells werd het in de eerste ronde 6-3 en 6-4 voor Haase.

"Dat was absoluut één van mijn goede wedstrijden van 2016. Als ik weer zo speel, heb ik een goede kans om hem te verslaan."