Richel Hogenkamp is dinsdag al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon uitgeschakeld.

De 24-jarige Doetinchemse knokte zich in de tweede set nog knap terug van een achterstand, maar was in de beslissende derde set kansloos tegen de lager geklasseerde Chinese Yafan Wang: 6-3, 4-6 en 6-0.

Het snelle verlies betekent dat Hogenkamp rekening moet houden met een duikeling op de wereldranglijst omdat ze vorig jaar in Londen nog de tweede ronde van het hoofdtoernooi bereikte. De Nederlandse staat nu nog 137e.

Door een nog lagere ranking is het reisschema met haar tennismaatje Kiki Bertens steeds moeilijker te combineren en kan ze vermoedelijk ook niet meer profiteren van hun gezamenlijke samenwerking met trainer Raemon Sluiter.

Kiki Bertens is rechtstreeks geplaatst voor het hoofdschema van Grand Slam-toernooi in Engeland.

Cindy Burger redde het in haar eerste partij op het gras in Londen ook niet. Ze had geen schijn van kans tegen de als vierde geplaatste Servische Aleksandra Krunic: 6-1 en 6-1. Burger (23) stond nog nooit in het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Lesley Kerkhove kon niet op tegen de als zesde geplaatste Amerikaanse Lauren Davis: 6-3 en 6-3. Ook zij wist het hoofdschema nog nooit te halen.

Sijsling

Igor Sijsling sloeg zich eerder op de dag wel met succes naar de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. De 28-jarige Amsterdammer won op het Londense gras in twee sets van de Duitser Nils Langer: 6-2 en 6-4.

Sijsling was het aan zijn stand verplicht te winnen, want de mondiale nummer 118 trof met Langer de nummer 207 op de wereldranglijst.

De partij duurde nog geen uur. Sijsling moet nog twee partijen winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Thiemo de Bakker ging maandag kansloos met 6-1 en 6-2 onderuit tegen de Brit Daniel Cox in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.