Tennis

Haase en Rojer in actie in dubbelspel op Spelen in Rio

Robin Haase en Jean-Julien Rojer komen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro samen in actie in het dubbelspel.

Sportkoepel NOC*NSF heeft de voordracht van het tweetal van de tennisbond KNLTB gehonoreerd, zo meldt NOC*NSF maandag.

Naast Haase en Rojer speelt Kiki Bertens in Rio. De 24-jarige Nederlandse bezette op 6 juni 2016 de 27ste plaats op de wereldranglijst en voldeed daarmee aan de kwalificatie-eis voor deelname in het vrouwenenkelspel.

Het wordt voor Bertens haar olympische debuut. De 29-jarige Haase en de vijf jaar oudere Rojer kwam vier jaar geleden ook al in actie op de Spelen in Londen. Destijds verloor het Nederlandse duo in de eerste ronde van Leander Paes en Vishnu Vardhan uit India.

Een woordvoerster van de KNLTB laat weten dat er verder geen tennissers naar Rio gaan. Rojer wilde op de Spelen graag dubbelen met Michaëlla Krajicek maar dat is door de lage ranking van Krajicek geen optie.

De kans bestaat dat Rojer en Bertens samen gaan spelen in het gemengd dubbel maar een beslissing daarover wordt pas op 9 augustus genomen, kort voor het begin van het toernooi.

Wereldranglijst

De op Curaçao Rojer behoort met zijn Roemeense partner Horia Teacau al jaren tot de wereldtop in het dubbelspel. Momenteel staat hij op de zevende plaats van de wereldranglijst.

In Rio mag Rojer echter niet met de Roemeen in actie komen, omdat hij moet spelen met een landgenoot. Het olympisch tennistoernooi begint op 6 augustus en duurt negen dagen. Er wordt gespeeld op hardcourt.

Tip de redactie