Tennis

Federer definitief opgenomen in Zwitserse selectie voor Rio

Roger Federer voert zoals verwacht de selectie van de Zwitserse tennissers aan voor de Olympische Spelen van deze zomer.

De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar krijgt in Rio de Janeiro gezelschap van zijn landgenoten Stan Wawrinka, Martina Hingis, Belinda Bencic, Timea Bacsinszky en Xenia Knoll.

Voor Federer wordt het zijn vijfde deelname aan de Spelen. In 2008 won hij in Peking samen met Wawrinka goud in het dubbelspel.

Vier jaar geleden verloor de 34-jarige Zwitser op het gras van Wimbledon de finale in het enkelspel van de Schot Andy Murray.

Voor Wawrinka wordt het zijn derde olympische optreden en Hingis doet voor de tweede keer (na Atlanta 1996) mee. Federer en Hingis zullen in Rio het gemengd dubbel spelen, zo bevestigde Federer al eind vorig jaar.

Wimbledon

In de komende weken komt Federer eerste nog in actie op Wimbledon, het Grand Slam-toernooi dat hij zeven keer won. De laatste keer was in 2012.

In oktober vorig jaar liet de voormalig nummer één van de wereld tegenover NU.nl nog weten dat hij een nieuwe Wimbledon-titel prefereert boven goud op de Spelen.

De gouden medaille in het enkelspel op de Spelen is de enige grote prijs die nog ontbreekt op de erelijst van Federer. Hij won al de vier Grand Slam-toernooien en de Davis Cup.

Lees meer over:
Tip de redactie