Tennis

Coach Krajicek ziet Wawrinka verliezen in eerste ronde Queen's

Stan Wawrinka is dinsdag al in de eerste ronde uitgeschakeld op het grastoernooi van Queen's.

De Zwitserse nummer twee van de plaatsingslijst moest na anderhalf uur buigen voor de Spanjaard Fernando Verdasco: 6-2 en 7-6 (3).

Met zijn nederlaag begon de mondiale nummer vijf zo weinig voortvarend aan zijn voorbereiding op Wimbledon. Vorige week had Wawrinka met het oog op het grasseizoen juist Richard Krajicek in zijn begeleidingsstaf opgenomen.

Dat leverde niet direct resultaat op, want de tweevoudig Grand Slam-winnaar had grote moeite met de service van Verdasco en de natte omstandigheden in Londen. De partij werd bovendien tweeënhalf uur onderbroken vanwege de regen.

Kennis

Krajicek kroonde zich in 1996 tot winnaar op het gras van Wimbledon en moet Wawrinka met zijn ervaring de komende weken van adviezen voorzien.

De Zwitser reikte op Wimbledon nooit verder dan de kwartfinales en hoopt met de hulp van de Nederlander een grotere rol van betekenis te kunnen spelen in Londen. "Door zijn kennis hoop ik beter te gaan presteren op gras."

Novak Djokovic verdedigt vanaf maandag 27 juni zijn titel op Wimbledon. Wawrinka sneuvelde vorig jaar bij de laatste acht tegen Richard Gasquet.

Murray

Andy Murray beging geen misstap op het Engelse gras. De nummer twee van de wereld had twee sets nodig tegen Nicolas Mahut, die maandag nog zijn derde titel veroverde in Rosmalen.

Na een uur en vijftig minuten stond er twee keer 7-6 op het scorebord op de Queen's Club. De Schotse titelverdediger kroonde zich al vier keer tot winnaar in Londen.

Tip de redactie