Tennis

CAS doet voor 18 juli uitspraak in beroepszaak geschorste Sharapova

Het internationale sporttribunaal CAS doet uiterlijk 18 juli uitspraak in de beroepszaak die Maria Sharapova heeft aangespannen tegen haar dopingschorsing.

Vorige week werd de Russische tennisster door de internationale tennisfederatie ITF voor twee jaar geschorst vanwege het gebruik van meldonium.

Dinsdag ging de 29-jarige Sharapova officieel in beroep bij het CAS, dat direct aankondigde voor 18 juli uitspraak te willen doen in de zaak. Het sporttribunaal neemt het verzoek van de Russische versneld in behandeling.

Sharapova, de voormalige nummer één van de wereld, liet vorige week al weten zich niet neer te leggen bij haar "oneerlijke en zware" straf en hoopt dat de schorsing wordt opgeheven of beperkt.

"Het tribunaal van de tennisfederatie ITF heeft unaniem geconcludeerd dat ik niet bewust heb gehandeld. Dat ik ook niet mijn dokter heb ingeschakeld om een prestatiebevorderend middel te verkrijgen. Toch word ik voor twee jaar geschorst. Dat kan ik niet accepteren."

Doktersvoorschrift

In maart kondigde de vijfvoudig Grand Slam-winnares aan dat er begin 2016 sporen van het verboden middel meldonium bij haar waren aangetroffen tijdens de Australian Open.

Volgens Sharapova slikte ze het hartmedicijn al tien jaar lang op doktersvoorschrift en wist ze niet dat het sinds 1 januari van dit jaar op de lijst met verboden middelen staat.

Tip de redactie