Tennis

Muller en Mahut bereiken eindstrijd in Rosmalen

Gilles Muller is voor de eerste keer in zijn carrière doorgedrongen tot de finale van het ATP-toernooi in Rosmalen. Hij treft zondag in de eindstrijd titelverdediger Nicolas Mahut.

De 33-jarige Muller was zaterdag in de halve eindstrijd in twee tiebreaks te sterk voor de Kroaat Ivo Karlovic: 7-6 (5) en 7-6 (4).

De Luxemburger had in de kwartfinale al de nummer één van de plaatsingslijst David Ferrer verslagen en staat voor de vierde keer in zijn loopbaan in de finale van een ATP-toernooi.

De nummer 44 van de wereld speelt zondag in de eindstrijd in Rosmalen tegen titelverdediger Mahut. De Fransman klopte in de halve eindstrijd de Amerikaan Sam Querrey: 6-7 (5), 6-4 en 6-4.

De als achtste geplaatste Mahut had het lastig met de goed serverende Querrey. De Amerikaan, de nummer vijf van de plaatsingslijst in Rosmalen, won de eerste set in een tiebreak. In de tweede en derde set moest hij eenmaal zijn service inleveren. Dat kostte hem de wedstrijd, want Mahut won al zijn opslagbeurten in de halve eindstrijd op gras.

Vrouwen

Bij de vrouwen bereikten de Amerikaanse CoCo Vandeweghe en de Française Kristina Mladenovic de finale.

Vandeweghe versloeg in de halve eindstrijd haar landgenote Madison Brengle in twee sets: 6-4 en 6-2. De wedstrijd begon vanwege de regen in Rosmalen later dan gepland.

De 24-jarige Vandeweghe werd vorig jaar in de kwartfinales nog uitgeschakeld door Kiki Bertens en won het grastoernooi in 2014. Dat is tot nu toe haar enige toernooizege op de WTA Tour.

Mladenovic zorgde voor een verrassing door haar vriendin en de als eerste geplaatste Belinda Bencic te verslaan. De Française verloor de eerste set en bleef knokken na een hele reeks breakpoints tegen.

Op 4-4 in de derde set won ze de opslagbeurt van haar Zwitserse opponente en kon een game later de wedstrijd uitserveren: 2-6, 6-3 en 6-4.

Tip de redactie