Tennis

Sijsling als laatste Nederlander uitgeschakeld in Rosmalen

Igor Sijsling is donderdag uitgeschakeld op het ATP toernooi van Rosmalen. De Kroaat Ivo Karlovic (37) was in twee sets te sterk: 7-6 (4) en 7-6 (5).

De 28-jargie Sijsling haalde de tweede ronde door in zijn eerste partij de Spanjaard Inigo Cervantes in twee sets te verslaan. Door het verlies van Sijsling zijn alle Nederlandse deelnemers in Rosmalen uitgeschakeld.

De eerste set leverde beide spelers geen enkel breakpoint op en leidde rechtstreeks naar een tiebreak. Sijsling had een slechte start in de tiebreak en leverde de eerste drie punten in. Hij knokte zich terug tot 4-4, maar verloor daarna weer drie punten op rij en de set.

In de tweede set begon de opslag van de Kroaat nog beter te lopen. Toch wist Sijsling in de vijfde game het enige breakpoint van de wedstrijd te forceren.

Met een ace verijdelde Karlovic het gevaar. In de tweede tiebreak nam de Kroatische veteraan wederom een voorsprong en met zijn twintigste ace besliste hij de partij.

Karlovic staat vrijdag in de kwartfinale tegenover de Fransman Adrian Mannarino die in de tweede ronde een maatje te groot was voor de Rus Daniil Medvedev: 6-4 6-2.

Servicegeweld

Ondanks het verlies was Sijsling blij met zijn spel en tevreden over zijn opslagbeurten. Het servicegeweld van zijn tegenstander veroorzaakte wel frustraties, legde hij uit. ,,Ik had het gevoel dat hij heel goed serveerde. Het zijn zulke pittige opslagen. Hij was gewoon té goed.''

Sijsling klaagde donderdag over pijn in zijn schouder maar hij gaat ervan uit dat hij met wat rust op tijd optimaal hersteld is voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon.

Tip de redactie