Richel Hogenkamp baalt er flink van dat ze woensdag een matchpoint onbenut liet in haar partij in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rosmalen. De Nederlandse verloor van de Amerikaanse Madison Brengle (7-5, 5-7 en 7-5).

De 24-jarige Hogenkamp serveerde in de derde set voor een plaats in de kwartfinales en kon het afmaken met een smash. 

"Ik verwijt mezelf dat ik die smash niet keihard afmaak. Het gebeurt natuurlijk vaker maar dat het nu op matchpoint gebeurt is heel lelijk", vertelt de nummer 134 van de wereld, die maar één keer de kwartfinales haalde op een WTA-toernooi.

Toch mocht ze niet helemaal ontevreden zijn over haar optreden tegen de Amerikaanse nummer 68 van de wereld.

"Het was mentaal en tactisch een prima wedstrijd. Als je stappen wilt maken moet je dit soort wedstrijden gewoon winnen. Ik was er heel dichtbij maar daar heb je niks aan. Het is echt heel jammer."

Wimbledon

Met Hogenkamp verdween de laatste Nederlandse uit het vrouwentoernooi in Rosmalen. Kiki Bertens kwam niet in actie door haar kuitblessure en Indy de Vroome verloor in de eerste ronde.

Volgende week speelt Hogenkamp een challengertoernooi in Engeland, waarna ze zich gaat voorbereiden op het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Omdat ze vorig jaar de tweede ronde van het hoofdtoernooi haalde op het Londense gras heeft ze daar veel punten te verdedigen. 

"Het gaat om een hele hoop punten. Ik hoop dat ik uit mijn prestatie hier toch vertrouwen kan putten. Ik ga mijn best doen om het te evenaren of te overtreffen."