Tennis

Hogenkamp in drie sets onderuit in tweede ronde Rosmalen

Richel Hogenkamp is er woensdag niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het WTA-toernooi in Rosmalen.

De 24-jarige Doetinchemse moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Madison Brengle: 7-5, 5-7 en 7-5. Hogenkamp liet bij 5-4 in de derde set een wedstrijdpunt onbenut.

Hogenkamp, nummer 134 van de wereld, verspeelde daarmee een kans om voor de tweede keer tot de laatste acht te reiken op een WTA-toernooi.

De eerste set stevende af op een tiebreak tot Hogenkamp in de twaalfde game haar opslagbeurt en de set inleverde. In de tweede set waren de beste kansen voor Hogenkamp. Ze kwam op voorsprong en in de tiende game kreeg ze op haar eigen opslag zes setpoints die ze niet verzilverde. 

Ze leverde haar servicebeurt in maar herstelde zich knap en pakte direct de volgende game af van de nummer 68 van de wereld. Op het zevende setpoint trok de pupil van coach Raemon Sluiter de set alsnog naar zich toe.

Wildcard

Ook in de derde set kwam Hogenkamp snel op voorsprong, maar bij 5-4 verzuimde ze de wedstrijd uit te serveren. Brengle zette de partij net op tijd naar haar hand en won de laatste drie games op rij.

Hogenkamp kreeg een wildcard van de organisatie van het Ricoh Open, na vier mislukte pogingen bij voorgaande edities om via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken.

Brengle treft in de kwartfinale de winnares van de ontmoeting tussen de als vierde geplaatste Letse Jelena Ostapenko en de Oekraïense Katerina Kozlova.

Tomic

Bernard Tomic plaatste zich bij het mannentoernooi voor de kwartfinales. De nummer twee van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor de Brit Aljaz Bedene: 6-4 en 6-3.

De 23-jarige Tomic beleefde door een bye in de eerste ronde woensdag zijn debuut op het gras in Rosmalen. In de eerste set plaatste de Australiër in de cruciale tiende game de eerste break van de wedstrijd. In de tweede set werden beide spelers slordig op hun eigen service. Tomic trok in de slotfase aan het langste eind.

De nummer 23 van de wereld neemt het in de kwartfinale op tegen titelverdediger Nicolas Mahut. De regerend kampioen uit Frankrijk rekende in drie sets af met zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu: 4-6 6-1 6-4.

Mahut won het ATP-toernooi in Rosmalen twee keer als qualifier, in 2013 en 2015. Dit jaar kreeg hij een wildcard van de organisatie.

Lees meer over:
Tip de redactie