Tennis

Deelname Bertens aan Wimbledon lijkt niet in gevaar

Kiki Bertens denkt Wimbledon te gaan halen. Dat zei de 24-jarige Wateringse dinsdag in Rosmalen op een persconferentie over haar kuitblessure.

Bertens hield de kwetsuur over aan haar succesvolle optreden op Roland Garros. Ze werd door Serena Williams uitgeschakeld in de halve finales.

Ze zegde af voor het WTA-toernooi in Rosmalen en richt zich volledig op het oudste tennistoernooi ter wereld. ''Wimbledon is in principe geen probleem'', aldus Bertens.

Wimbledon begint op 26 juni en het herstel van het scheurtje in haar kuit duurt nog ongeveer twee weken. ''Ik moet nu rusten en kijken hoe het herstelt, maar ik wil zo snel mogelijk weer fit op de baan staan.''

Het is nog onduidelijk wanneer de blessure is ontstaan. Tegen Williams speelde Bertens met pijnstillers. Bij de MRI-scan maandag in Nederland werd de blessure ontdekt. ''Ik heb pijn gehad op de baan, maar heb er ook van kunnen genieten en ben blij dat ik de wedstrijd heb kunnen uitspelen.''

Ook wil Bertens naar de Olympische Spelen, deze zomer in Rio de Janeiro. Dat vertelde coach Raemon Sluiter op de persconferentie. Daarvoor laat ze enkele WTA-toernooien schieten. In Brazilië mag ze in het enkelspel uitkomen. Sluiter wil ook dat zijn pupil gaat mixen met dubbelspecialist Jean-Julien Rojer.

Wereldranglijst

Op de wereldranglijst steeg Bertens maandag naar plaats 27, waarmee ze de eerste vrouw in meer dan 30 jaar is in de top dertig. Ze begon twee weken geleden nog als de nummer 58 van de wereld aan Roland Garros.

Haar succes heeft een schaduwzijde voor haar trainingsmaatje Richel Hogenkamp. De tennissters delen samen hun trainer Sluiter en aan die praktische samenwerking dreigt na een paar maanden al een eind te komen, vertelde Hogenkamp dinsdag na haar debuut op het hoofdtoernooi in Rosmalen.

''Het is duidelijk dat er wat dingen zijn veranderd. We gaan daar binnenkort een gesprek over hebben. Je moet elkaar niet in de weg zitten met het programma of schema. Ik kan niet overal kwalificaties gaan spelen omdat zij daar ook zijn. Ik moet voor mezelf realistisch zijn en het juiste programma kiezen’’, aldus Hogenkamp.

Bertens en Hogenkamp trokken dit seizoen samen op. Ze begonnen buiten de top honderd. Bertens steeg deze week door haar succes op Roland Garros naar de 27e plaats op de wereldranglijst maar Hogenkamp bivakkeert nog op plek 134.

Lees meer over:
Tip de redactie