Robin Haase is uitgeschakeld in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen. Igor Sijsling en Richel Hogenkamp plaatsten zich eenvoudig voor de tweede ronde op het Ricoh Open.

Haase verloor na twee sets van de als zevende geplaatste Luxemburger Gilles Muller: 7-6 (7) en 6-4.

Haase kreeg in zowel de eerste als tweede set volop mogelijkheden om de partij naar zijn hand te zetten, maar de halvefinalist van vorig jaar verzilverde zijn breakpoints niet.

In de tiebreak van de eerste set nam de Hagenaar een voorsprong, maar twee setpoints benutte hij evenmin. Muller was wel trefzeker op zijn tweede setpoint.

In de tweede set kwam Haase op eigen opslag vaker in de problemen, maar bij een stand van 3-2 kreeg hij weer drie breakpoints. De gamewinst glipte desondanks uit zijn handen. In de game erna had Muller aan één kans genoeg voor de enige break in de wedstrijd.

De Luxemburger, die in totaal 24 aces produceerde, serveerde de wedstrijd vervolgens uit.

"Op zich heb ik een goede wedstrijd gespeeld, maar ik heb verloren. Hij serveert natuurlijk goed, maar het is zuur dat je kansen niet één keer maakt. Het zijn kleine momenten waarvan je achteraf baalt", analyseerde Haase.

Sijsling

Sijsling rekende in twee sets af met de Spanjaard Inigo Cervantes: 6-4 en 6-0. De wedstrijd duurde iets meer dan drie kwartier.

Sijsling, mondiale nummer 123, plaatste vier breaks in de partij en kwam zelf niet in de problemen op eigen service. In de tweede set kwam de Spanjaard er helemaal niet meer aan te pas. "Ik denk dat het geloof bij hem na de eerste set weg was, terwijl Spanjaarden toch meestal tot het laatste punt blijven knokken. Ik vond het niet erg", zei Sijsling na afloop.

In de tweede ronde stuit Sijsling op de als derde geplaatste Kroaat Ivo Karlovic, die in de eerste ronde door een bye niet in actie hoeft te komen.

Hogenkamp

Richel Hogenkamp won in het vrouwentoernooi in twee sets van de Japanse Eri Hozumi: 6-2 en 6-2.

Hogenkamp, die met een wildcard haar debuut maakte in het hoofdtoernooi, leverde geen enkele opslagbeurt in. De mondiale nummer 139 ging zelf vier keer door de opslag van Hozumi, die 85 plaatsen lager staat dan de Nederlandse op de wereldranglijst.

Na de uitschakeling van Indy de Vroome en de afzegging van de geblesseerde Kiki Bertens, is Hogenkamp de enige overgebleven Nederlandse in het vrouwentoernooi in Rosmalen. In de tweede ronde treft ze de Amerikaanse Madison Brengle.

Het grastoernooi duurt nog tot en met zondag.