Tennis

Federer begint in Stuttgart volledig fit aan grasseizoen

Roger Federer merkt aan de vooravond van het grasseizoen dat zijn beslissing om onlangs af te zeggen voor Roland Garros de juiste is geweest. Hij is weer helemaal hersteld van zijn rugblessure.

De 34-jarige Zwitser maakt deze week zijn rentree bij het ATP-toernooi van Stuttgart nadat hij de tijd nam voor zijn herstel.

"Het was de juiste keuze. Na al die jaren is het niet erg om een keer een Grand Slam-toernooi te missen. Het gaat niet alleen om die toernooien Mijn gezondheid, welzijn, de rest van het seizoen en mijn leven zijn ook belangrijk", aldus Federer.

Na zijn afzegging voor Roland Garros waren er volgens Federer mensen die twijfelden aan zijn opgegeven reden. "Het verraste me dat mensen zeiden dat ik vanwege het slechte weer niet meedeed. Dat had er niets mee te maken."

Wimbledon

De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar is voor het eerst van de partij bij het grastoernooi in Stuttgart. Hij hoopt aan zijn vorm te werken richting Wimbledon, waar hij in 2012 voor het laatst een Grand Slam-toernooi won.

"Ik kijk echt uit naar het grasseizoen, dat is een deel van het jaar dat veel voor me betekent. Het is de eerste keer dat ik hier meedoe in Stuttgart en heb er veel zin in."

Federer speelde dit jaar pas vier toernooien vanwege verschillende blessures. In Stuttgart heeft hij in de eerste ronde een bye, waarna hij het in de tweede opneemt tegen de Amerikaanse tiener Taylor Fritz.

Lees meer over:
Tip de redactie