Muguruza vindt titel op Roland Garros geweldig voor Spanje

Garbine Muguruza was zaterdag dankzij haar zege op Serena Williams in de finale van Roland Garros de eerste Spaanse winnares in Parijs sinds 1998. Ze droeg de titel op aan het land waarin ze opgroeide.

De 22-jarige Muguruza werd geboren in Venezuela, maar groeide op in Spanje.

Dankzij haar zege in de eindstrijd van Roland Garros werd ze de opvolgster van Arantxa Sanchez Vicario, die Roland Garros drie keer wist te winnen, voor het laatst in 1998.

"Ik wil Serena feliciteren. Ze is één van de beste speelsters aller tijden. Dat ik de titel win tegen haar maakt het nog mooier", zei Muguruza nadat ze haar titel in ontvangst had genomen.

"Ik ben heel erg blij. Voor Spanje en mezelf is dit geweldig. In Spanje is dit de populairste Grand Slam. Rafael Nadal was hier al zo vaak kampioen. Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit voor mij betekent. Ik werk hier mijn hele leven al naar toe, ben opgegroeid op gravel, dus dit is voor mij de perfecte overwinning."

Williams

Williams, in de halve finale nog te sterk voor Kiki Bertens, had lovende woorden over voor Muguruza. "Het is duidelijk dat ze een mooie toekomst voor zich heeft. Ze weet hoe ze moet spelen op een groot podium en hoe ze Grand Slams moet winnen. Op de belangrijke punten speelde ze erg goed en daar gaat het om."

De 34-jarige Amerikaanse hoopte in Parijs haar 22e Grand Slam-titel in haar loopbaan te winnen en zo het record van Steffi Graf te evenaren.

Tip de redactie