Tennis

Bacsinszky niet verbaasd over opmars Bertens op Roland Garros

Timea Bacsinszky is op haar hoede voor Kiki Bertens, die ze donderdagmiddag in de kwartfinales van Roland Garros treft. 

''Ze is een goede speelster. Ze bewijst al jaren dat ze op gravel een sterke tegenstander is'', aldus Bacsinszky op een persconferentie tegen de NOS. ''Het verbaast me niet dat ze zover is gekomen en dat ze deze winning streak heeft neergezet.''

Bertens en Bacsinszky speelden één keer eerder tegen elkaar, op de US Open in 2014. Toen moest de Wateringse opgeven wegens ziekte.

De partij tussen Bertens en de als achtste geplaatste Bacsinszky staat donderdagmiddag op het programma. Het duel zal in ieder geval niet voor 15.00 uur beginnen en wordt gespeeld op court Suzanne-Langlen.

Partij

Bertens ging woensdagmiddag na zeventien zeges op rij onderuit in het dubbelspel met haar Zweedse partner Johanna Larsson. Het duo verloor in twee sets van het als vijfde geplaatste Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic: 7-5 en 6-3.

De 24-jarige Bertens is de eerste Nederlandse vrouw in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi sinds Michaëlla Krajicek in 2007 op Wimbledon en de eerste Nederlandse vrouw bij de laatste acht van Roland Garros sinds Manon Bollegraf in 1992.

De laatste Nederlandse vrouw in de halve finale van een Grand Slam-toernooi was Betty Stöve op de US Open van 1977.

Tip de redactie