Bertens na zeventien zeges op rij onderuit in dubbelspel

Kiki Bertens is woensdag met haar Zweedse partner Johanna Larsson uitgeschakeld in de kwartfinales van het dubbelspel op Roland Garros.

Bertens en Larsson verloren in twee sets van het als vijfde geplaatste Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic: 7-5 en 6-3.

Door de nederlaag komt er een einde aan een reeks van zeventien zeges op rij van de 24-jarige Wateringse in het enkel- en dubbelspel.

Bertens heeft een historie met Garcia en Mladenovic, want samen met Richel Hogenkamp verloor ze in april van het Franse duo in het beslissende dubbelspel in de halve finale van de Fed Cup.

Bertens en Larrson, die twee weken geleden het WTA-toernooi van Neurenberg wonnen, evenaarden met de kwartfinaleplek op Roland Garros hun beste prestatie op een Grand Slam. Vorig jaar strandden ze bij de Australian Open ook bij de laatste acht.

Enkelspel

Eerder op woensdag won Bertens in het enkelspel in de vierde ronde van de Amerikaanse Madison Keys in twee sets: 7-6 (4) en 6-3.

In de kwartfinale in Parijs treft ze de als achtste geplaatste Zwitserse Timea Bacsinszky. Bertens is de eerste Nederlandse in de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi sinds Michaëlla Krajicek op Wimbledon in 2007.

Lees meer over:
Tip de redactie