Kiki Bertens komt woensdag pas in actie tegen Madison Keys in de achtste finales van Roland Garros. De organisatie heeft alle partijen voor dinsdag geschrapt vanwege de aanhoudende regen in Parijs.

Maandag werd de partij van de Nederlandse ook al verplaatst vanwege de weersomstandigheden boven het Franse gravel. Daardoor stond de confrontatie dinsdag als derde op het programma op baan 1.

De dag begon echter al met enige vertraging vanwege de natte omstandigheden. De partijen die vervolgens van start gingen, moesten ook al snel worden stilgelegd. Nadat het programma rond 15.15 uur weer hervat werd, besloot de organisatie om 16.30 uur al weer om alle partijen te onderbreken.

Ernests Gulbis en David Goffin, die voor Bertens de baan op mochten, begonnen rond 16.15 uur aan hun partij. Bij de onderbreking stond het pas 3-0 in de eerste set in het voordeel van de Let.

Naast Bertens en Keys zag ook Venus Williams haar achtsterondepartij tegen Timea Bacsinszky tot woensdag uitgesteld worden. Dat gold ook voor de ontmoeting tussen Carla Suarez Navarro en Yulia Putintseva.

Eerste partij

Gezien de weersvooruitzichten lijkt de 24-jarige Bertens woensdag wel de baan op te kunnen. Haar partij staat woensdag om 11.00 uur als eerste gepland op baan 1.

Later op de dag neemt Bertens het met haar Zweedse partner Johanna Larsson in de kwartfinales van het dubbelspel ook nog op tegen het als vijfde geplaatste Franse duo Caroline Garcia en Kristina Mladenovic.

Voor de komende dagen zien de voorspellingen er redelijk uit in Parijs.

Op maandag kon er helemaal niet getennist worden in Parijs als gevolg van de aanhoudende regen. Voor het eerst in zestien jaar lag het graveltoernooi zodoende een hele dag stil.

Vorm

Bertens, de pupil van Raemon Sluiter, is in bloedvorm. Ze won zestien duels op rij in het enkel- en het dubbelspel en kan voor het eerst in haar loopbaan de kwartfinales bereiken in het enkelspel van een Grand Slam.

De 21-jarige Keys is de nummer zeventien van de wereld. Haar beste prestatie op een Grand Slam-toernooi is de halve finales op de Australian Open. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse in de vierde ronde staat op Roland Garros.

Bertens stond twee jaar geleden al in de vierde ronde in Parijs. Destijds verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic.

Als Bertens van Keys wint, is ze de eerste Nederlandse vrouw in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi sinds Michaëlla Krajicek in 2007 op Wimbledon.

Djokovic

Op het moment dat het programma dinsdag voor de tweede keer werd onderbroken stond ook Novak Djokovic op de baan in Parijs.

De Serviër had de eerste set in zijn achtste finale tegen Roberto Bautista Agut nog verloren, maar trok de stand na de eerste onderbreking gelijk en leidde in de derde set met 4-1.

Djokovic, de mondiale nummer één, jaagt op zijn eerste titel op de enige Grand Slam die hij nog niet wist te winnen na drie verloren finales (2012, 2014 en 2015).

Woensdag worden ook pas de eerste kwartfinales in het mannentoernooi afgewerkt. Dan neemt Andy Murray het op tegen Richard Gasquet en stuit titelverdediger Stan Wawrinka op Albert Ramos-Vinolas.