Kiki Bertens zal maandag niet in actie komen in de vierde ronde van Roland Garros. De organisatie heeft het hele programma van de negende dag van het Grand Slam-toernooi geschrapt vanwege de regen.

Iets voor 14.00 uur maakte de organisatie bekend dat er door weersomstandigheden geen wedstrijden gespeelde kunnen worden op maandag. De meteorologen voorspellen dat het nog de hele dag blijft regenen in de Franse hoofdstad.

Het graveltoernooi had tijdens de eerste week al een paar keer te maken met regenonderbrekingen, maar iedere dag kon er nog wel getennist worden.

De laatste keer dat een hele speeldag op Roland Garros werd geschrapt, was precies zestien jaar geleden op 30 mei 2000.

Bertens zou met de als vijftiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys strijden om een plek in de kwartfinales. De partij is nu dinsdag de derde wedstrijd op baan 1.

Rust

De dag rust komt Bertens waarschijnlijk niet slecht uit, omdat ze zondagavond nog in actie kwam in het dubbelspel. Met haar Zweedse partner Johanna Larsson bereikte ze ten koste van Serena en Venus Williams de kwartfinales.

De 24-jarige Wateringse heeft bovendien in de laatste 2,5 weken al zestien partijen gespeeld in het enkelspel en het dubbelspel. Ze won in beide disciplines het WTA-toernooi van Neurenberg en won op Roland Garros tot nu toe drie enkel- en drie dubbelwedstrijden.

Als Bertens weet te winnen van Keys, dan is ze de eerste Nederlandse vrouw bij de laatste acht van een Grand Slam-toernooi sinds Michaëlla Krajicek in 2007 op Wimbledon.

De 21-jarige Keys is de nummer zeventien van de wereld. Haar beste prestatie op een Grand Slam-toernooi is de halve finale op de Australian Open. Het is de eerste keer dat ze in de vierde ronde staat op Roland Garros.

Bertens stond twee jaar geleden al in de vierde ronde in Parijs. Destijds verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic.