Kiki Bertens was zaterdagavond bijzonder emotioneel nadat ze ten koste van Daria Kasatkina de vierde ronde had bereikt op Roland Garros.

''Het was een ongelooflijk gevecht. Ik had kramp in de benen, het serveren deed pijn en ik ben helemaal verrot. Maar het is geweldig dat ik door ben en me ook gekwalificeerd heb voor de Olympische Spelen'', zei Bertens tegen de NOS.

De 24-jarige Wateringse was in drie sets te sterk voor Kasatkina: 6-2, 3-6 en 10-8. Bertens begon zeer overtuigend aan haar partij, maar moest de tweede set aan de pas 19-jarige Russische laten. 

De wedstrijd mondde daardoor uit in een slijtageslag in de derde set. Bertens verspeelde liefst vijf matchpoints, maar greep uiteindelijk toch de zege: 10-8.

Matchpoints

Bertens, die voor de tweede keer in haar loopbaan de vierde ronde wist te bereiken op Roland Garros, kreeg in die derde set steeds meer twijfels.

"Ik liet het natuurlijk liggen door vijf wedstrijdpunten niet te benutten. Mijn eerste service liep niet goed. Uiteindelijk was het lelijk tennis en alleen nog maar knokken, knokken, knokken. Gelukkig had ik die laatste game nog een moment dat ik wel iets goed deed en dat was die forehand.''

Bertens speelt vermoedelijk maandag in de vierde ronde tegen de Amerikaanse Madison Keys. ''Ik laat me eerst eens even goed masseren, want ik kan nauwelijks nog op mijn benen staan. Alles doet pijn.''