Een zeer sterk spelende Kiki Bertens heeft donderdag op overtuigende wijze de derde ronde bereikt op Roland Garros. De 24-jarige Nederlandse versloeg de Italiaanse Camila Giorgi in twee sets: 6-4 en 6-1.

De partij op baan 4 in Parijs duurde iets meer dan een uur. Bertens sloeg toe op haar derde matchpoint.

De nummer 58 van de wereld verkeert in topvorm. Vorige week won ze in Neurenberg haar tweede WTA-titel en in de eerste ronde in Parijs zorgde ze voor een verrassing door de als derde geplaatste Duitse Angelique Kerber uit te schakelen.

Bertens, de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel, neemt het in de derde ronde op tegen de pas 19-jarige Darja Kasatkina. De als 29e geplaatste Russische was in drie sets te sterk voor de Française Virginie Razzano: 3-6, 6-3 en 6-1.

De 24-jarige Wateringse staat voor de tweede keer bij de laatste 32 op Roland Garros. In 2014 bereikte ze zelfs de vierde ronde op het Grand Slam-toernooi.

Solide

Bertens verloor vorig jaar in de halve finale van het grastoernooi van Rosmalen haar enige duel met Giorgi, maar de Nederlandse was donderdag duidelijk sterker dan de mondiale nummer 44 uit Macerata.

Al in de derde game brak Bertens op love door de service van haar tegenstander heen en ondanks twee breakpunten tegen in de vierde game en één in de tiende game wist ze die marge vast te houden voor setwinst: 6-4.

In de tweede set was het verzet van Giorgi snel gebroken. De Italiaanse verloor al haar vier servicegames in het tweede bedrijf en wist nog maar negen punten te maken. Na zeventig minuten moest ze Bertens feliciteren.

De pupil van Raemon Sluiter speelde zeer solide en maakte in de hele partij maar zes onnodige fouten, tegenover 25 voor Giorgi. Bovendien serveerde ze sterk en verloor ze maar dertien punten op haar eigen service.