Timea Bacsinszky heeft donderdag de derde ronde van Roland Garros bereikt. De als achtste geplaatste Zwitserse was in de tweede ronde te sterk voor de Canadese Eugenie Bouchard: 6-4 en 6-4.

Bacsinszky kende een merkwaardig wedstrijdverloop tegen Bouchard. Ze kwam al snel op een 3-0 achterstand, maar won desondanks de eerste set met 6-4.

De Zwitserse denderde in het tweede bedrijf door en leek op een snelle overwinning af te stevenen. Bouchard, in 2014 nog halve finaliste in Parijs, gooide bij een 5-0 achterstand echter alle schroom van zich af en knokte zich knap terug tot 5-4.

Bacsinszky liet het niet verder komen en benutte op eigen opslag haar eerste matchpoint. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen de winnaar van de partij tussen thuisspeelster Pauline Parmentier en Irina Falconi uit de Verenigde Staten.

Williams

Serena Williams plaatste zich zonder problemen voor de derde ronde. De Amerikaanse nummer één van de wereld was in twee sets duidelijk de baas over de Braziliaanse Teliana Pereira: 6-2 en 6-1.

De volgende tegenstander van titelverdedigster Williams komt uit de partij tussen de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic.

Ivanovic

De als veertiende geplaatste Servische Ana Ivanovic bereikte de derde ronde ten koste van Kurumi Nara uit Japan, terwijl de als twaalfde ingeschaalde Spaanse Carla Suarez Navarro de Chinese Qiang Wang uitschakelde.

De Duitse Andrea Petkovic, als 28e geplaatst, redde het niet tegen Yulia Putintseva uit Kazachstan: 6-2 en 6-2.