Igor Sijsling is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van Roland Garros. De 28-jarige Nederlander was volledig kansloos tegen de als zeventiende geplaatste Nick Kyrgios.

De 21-jarige Australiër had slechts één uur en twaalf minuten nodig tegen Sijsling: 6-3, 6-2 en 6-1.

De Amsterdammer kreeg in de hele partij maar één breakkans op de service van zijn tegenstander en die werkte de flamboyante Kyrgios weg. De nummer 123 van de wereld, die maar de helft van zijn eerste opslagen in sloeg, werd zelf zes keer gebroken op baan 6.

Sijsling maakte te veel onnodige fouten (22) om het Kyrgios moeilijk te maken. Bovendien pakte hij maar zestien punten op de opslag van zijn tegenstander, die goed was voor elf aces en 35 winners.

De Nederlander stond voor de tweede keer in zijn carrière in de tweede ronde van Roland Garros. Ook in 2013 wist hij de derde ronde niet te bereiken.

Bertens

Sijsling was als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi in Parijs. In de eerste ronde versloeg hij de Roemeense qualifier Adrian Ungur in drie sets.

Eerder werden Robin Haase en Thiemo de Bakker uitgeschakeld in de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi.

Kiki Bertens is de enige overgebleven Nederlander in het enkelspeltoernooi. De Wateringse speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Italiaanse Camila Giorgi.